ALBLASSERDAM – Voedselbank Alblasserdam heeft deze week 758 pakken koffie overhandigd gekregen. De pakken werden overhandigd door Roel Teeuwen en door Jan Pieter Bal van de Lionsclub Alblasserwaard Souburgh.

Voor de vijfde keer op rij zamelden de Lionsclubs in Nederland dit jaar weer Douwe Egberts koffiepunten in. De ingezamelde punten werden vervolgens verzilverd voor pakken koffie bij Douwe Egberts. “Landelijk werden er 56.781.282 punten opgehaald. Dat betekent 108.500 pakken koffie voor de voedselbanken. In de West-Alblasserwaard werden 1,3 miljoen punten opgehaald. Dit was goed voor 2500 pakken koffie. Daarvan gaan er 758 naar de Alblasserdamse voedselbank,” vertelt Roel Teeuwen van de Lionsclub.

Inzamelbussen
De punten werden op diverse plekken ingezameld in de regio. Zo stonden er in Alblasserdam inzamelbussen bij de winkelcentra, bij Dok 11 en bij diverse kerken.

Geen geld
Jan Pieter Bal van de Lionsclub Alblasserwaard Souburgh vertelt: “Het mooie van deze actie is dat het geen geld kost. Alleen het tellen van de punten is arbeidsintensief, maar het levert veel op. De actie is begonnen in Rijswijk en is langzamerhand door Nederland verspreid en is nu een jaarlijks terugkerende actie. We willen al deelnemers die punten hebben gespaard en hebben ingeleverd enorm bedanken.”

Luxeproduct
Carmen Valk-Struik, voorzitter van Voedselbank Alblasserdam, mocht de pakken koffie in ontvangst nemen. “We willen de mensen van de Lions en iedereen die mee heeft gedaan met het inleveren van de punten heel hartelijk bedanken. Koffie is voor ons een luxeproduct dat we normaal niet uitgeven bij de voedselbank. We hebben nu voor zeker een jaar koffie.”

Volgend jaar weer
Mensen die ook nog koffiepunten hebben liggen en deze in willen leveren, kunnen hiervoor terecht bij de voedselbank aan de Nicolaas Beetsstraat in Alblasserdam. Volgend jaar wordt de actie opnieuw gehouden. Dan zullen er verspreid door het dorp weer inzamelbussen geplaatst worden.