ALBLASSERDAM – Drie mannen hebben in de nacht van zondag 30 april op maandag 1 mei 2017 ingebroken bij een woning aan De Wervel in Alblasserdam. Eerst werd geprobeerd de deur open te breken. Toen dat niet lukte, werd een grote stenen vogel door de ruit van de voordeur gegooid. Dit gebeurde rond 04.30 uur. De bewoners zelf waren niet thuis, maar doordat een aantal omwonenden poolshoogte nam, gingen de inbrekers er vandoor. Twee rennend en één op de fiets. De drie zijn nog niet aangehouden.

De politie is maandagochtend gestart met een (buurt) onderzoek. Tijdens dit onderzoek bleek dat zeker drie omwonenden om 04.30 uur glasgerinkel gehoord hadden, maar daar verder geen actie op ondernomen hadden.

Wijkagent Arjan de Haan vindt het jammer dat een aantal mensen niet in actie is gekomen. Hij benadrukt dat het voor de politie erg belangrijk is dat mensen verdachte situaties blijven melden via 112. “Als je midden in de nacht gerinkel van glas hoort, dan denk je niet ‘het zal wel goed zijn’, maar dan kijk je op z’n minst even uit het raam.” Bij verdachte situaties mag altijd direct het alarmnummer 112 worden gebeld.

Mensen die iets hebben gezien of gehoord dat met de inbraak te maken kan hebben, wordt verzocht contact op te nemen met de politie via het nummer 0900-8844.