KINDERDIJK – De politie heeft deze week drie mannen uit Frankrijk aangehouden voor het stelen van ganzenkuikens in Kinderdijk. Aan het begin van de week zagen surveilleerde agenten een voertuig met Frans staan in de Vletstraat in Nieuw-Lekkerland. “De ramen van het voertuig waren beslagen en in het voertuig werden drie mannen aangetroffen. Eén van de mannen zijn broek was nat en vies van de modder. Ook werden er inbrekerswerktuigen in het voertuig aangetroffen,” zo meldt de politie.

Hierop werd het voertuig uitgebreider onderzocht en werden in de kofferbak twaalf ganzenkuikens aangetroffen. De politie: “Deze kuikens bleken illegaal verkregen te zijn. De Fransozen verklaarden dat zij de kuikens in de omgeving van de molens in Kinderdijk in de natuur gevangen hadden. De mannen zijn aangehouden omdat zij de wet Natuurbescherming daarmee overtreden hadden.”

De ganzenkuikens zijn door de Dierenambulance opgehaald en zijn naar een vogelopvang gebracht. Zij zullen op een verantwoord moment weer worden vrij gelaten in de natuur.

De drie aangehouden mannen hebben een dagvaarding gekregen en moeten op een later tijdstip voor de rechter verschijnen.

Er worden volgens de politie vaker ganzenkuikens gestolen. “Zij worden dan gebruikt om volwassen ganzen te lokken en vangen of de kuikens worden vet gemest. Ziet u iets verdachts bel dan met 112,” zo luidt het advies van Politie Molenwaard op Facebook.