ALBLASSERDAM – De vijftigste verjaardag van Koning Willem-Alexander werd donderdag 27 april 2017 ook uitbundig gevierd in Alblasserdam. Er waren in het Damdorp tal van activiteiten die druk bezocht werden. Zo was er op het korfbalveld aan de Groen van Prinstererstraat een roofvogelshow, waren er vrijmarkten en vonden er diverse optredens plaats van jeugdpopkoor ‘Zinge’, dansschool YV Dance, KDO, Soli Deo Gloria, Back to Vinyl en De Nachtwacht.

DNA
Bijzonderheden tijdens Koningsdag 2017 waren dat een Roemeense ballonverkoper bij het Raadhuisplein door de politie werd meegenomen, omdat hij nog gesignaleerd voor afname van DNA. “Even geen ballon verkopen,” twitterden de wijkagenten van Alblasserdam.

Paniek
Later in de middag ontstond er bij de Haven / Het Raadhuisplein even paniek toen de stormbaan omviel. Niemand raakte gewond. Waardoor de baan omviel, is niet duidelijk.

Dank
Burgemeester Jaap Paans schrijft op Twitter: “Dank aan allen die #koningsdag2017 in Alblasserdam tot een succes hebben gemaakt! #droogmetafentoeeenspatje”

De Alblasserdamse viering van de vijftigste verjaardag van koning Willem-Alexander is hieronder in een fotoverslag met vijftig foto’s te bekijken. De foto’s zijn gemaakt door Erwin Vorenhout, Geert Ouweneel en Ineke Bruinsma.