ALBLASSERDAM – Arie de Waard (73) en Ria de Waard – Visscher (69) uit Alblasserdam waren vrijdag 22 april 2017 vijftig jaar getrouwd. Burgemeester Jaap Paans ging bij de twee, dat in de Nicolaas Beetsstraat woont, op bezoek om hen te feliciteren met het gouden jubileum.

Arie en Ria ontmoetten elkaar in 1963 tijdens dansles bij Jonge Strijd in Alblasserdam. “Een week nadat John F. Kennedy werd vermoord,” herinnert Ria zich.

Het echtpaar gaf in 1967 het jawoord. In de jaren die volgenden kregen ze twee kinderen. Inmiddels is er één kleindochter.

Arie heeft jarenlang bij Kloos Kinderdijk gewerkt. “Tot aan het faillissement. Later heb ik ook nog veertien jaar bij Drechtwerk gewerkt.”

Meneer en mevrouw De Waard zijn jarenlang actief geweest als muzikant bij muziekvereniging Excelsior in Alblasserdam. Meneer ruim zestig jaar als bespeler van de bes bas en de sousafoon. Mevrouw was jarenlang actief in de drumband. Verder speelde het echtpaar vroeger handbal bij Spirit71 in Alblasserdam.

Het huwelijksjubileum is deze week met familie en vrienden gevierd.