ALBLASSERDAM – De politie heeft in de nacht van woensdag 19 op donderdag 20 april 2017 in Alblasserdam een politiehelikopter ingezet voor een zoektocht naar drie mannen. Een beveiliger zag even na 02.00 uur dat drie mannen zich op een bedrijfsterrein aan de Edisonweg in Alblasserdam verstopten bij een container. De beveiliger schakelde vervolgens de politie in. Met meerdere politie-eenheden en hondengeleiders werd een zoektocht gestart.

Een woordvoerster van de politie vertelt: “Het gebied werd afgezet en vrij snel zag een agent iemand ter hoogte van de Ohmweg over een hek klimmen en weglopen. Na een korte zoektocht werd deze persoon tussen een container en vrachtwagen aangehouden op een afgesloten bedrijfsterrein. Een zoektocht naar de overige twee mannen leverde helaas niets op. Ook de helikopter die werd ingezet kon niks waarnemen. Er is op meerdere bedrijfsterreinen gezocht.”

Het is nog onbekend of de aangehouden persoon iets heeft misdaan en zo ja wat. “Het is even afwachten of er een aangifte van inbraak of diefstal komt van één van de bedrijven,” aldus de zegsvrouw van de politie.
De inzet van de politiehelikopter tussen 02.00 en 03.00 uur bleef overigens niet onopgemerkt in Alblasserdam. Via sociale media en mail kwamen tientallen vragen van wakker geworden Alblasserdammers binnen over de inzet.