KINDERDIJK – Het gaat weer goed met scheepsbouwer IHC. Het bedrijf, met onder meer een werf in Kinderdijk, constateert verder herstel van haar markten. Dit heeft geresulteerd in een verdere toename van de orderintake van het bedrijf, voor zowel schepen als ‘equipment’. Zo mag IHC een zelfvarende mega snijkopzuiger en dertig Beaver sleepkopzuigers gaan leveren.

Zusterschip
Vorige week, is IHC een contract gegund voor het ontwerp, de bouw en levering van een zusterschip van snijkopzuiger HELIOS, die momenteel bij IHC’s scheepswerf in Kinderdijk wordt afgebouwd. Deze tweede zelfvarende mega snijkopzuiger zal een totaal geïnstalleerd vermogen van 23,700kW hebben en kan een baggerdiepte van 35 meter bereiken.

30 sleepkopzuigers
IHC heeft ook een contract getekend met het Ministerie van Landbouw in Turkmenistan voor de levering van 30 IHC Beaver sleepkopzuigers. De sleepkopzuigers zullen worden ingezet om het irrigatiesysteem in het land te verbeteren en de ontwikkeling van de agrarische sector te ondersteunen. Om de klant in staat te stellen het volledige potentieel van de schepen te gebruiken, zal een uitgebreid trainingsprogramma worden verzorgd door IHC.

Baggerpompen en paalwagen
Verder heeft IHC een order binnengehaald voor het leveren van een paalwagen voor Guangzhou Wenchong Shipyard (GWS), onderdeel van CSSC (China State Shipbuilding Corporation). Het zal worden geleverd samen met een set van baggerpompen, voor een zelfvarende mega snijkopzuiger die de Chinese scheepswerf gaat bouwen.

Trots
“We zijn zeer trots om te zien dat onze klanten tevreden zijn met het ontwerp en de kwaliteit van eerder bestelde schepen en equipment, en dat dit heeft geleid tot vervolgorders,” zegt IHC’s algemeen directeur Dave Vander Heyde. “We voegen graag waarde toe aan de vloot van onze klanten door het ontwikkelen van op maat gemaakte oplossingen voor hun uitdagingen op baggergebied.”

Ontslagen
In de afgelopen twee jaar werden honderden mensen bij IHC ontslagen. Dit was volgens het bedrijf nodig omdat de marktomstandigheden ‘blijvend slecht’ waren. Die omstandigheden lijken met het binnenhalen van de nieuwe orders verbeterd te zijn.

Ondertekening van een contract met Boskalis.