ALBLASSERDAM – De potgrondactie van het jongerencomité Woord en Daad is dit jaar opnieuw een succes geworden. Deze maand gingen de jongeren samen met vele vrijwilligers in Alblasserdam langs de deuren gegaan om potgrond en tuinaarde te verkopen. Hun enthousiasme en inzet heeft, samen met de vrijgevigheid van de kopers, geleid tot het bedrag van ruim 2800 euro. “Graag willen we iedereen die, op welke wijze dan ook, heeft meegeholpen aan de actie, heel hartelijk bedanken voor hun inzet.”

De opbrengst van de actie zal worden gebruikt om het lopende project in het Afrikaanse land Ethiopië te ondersteunen. In dit land heerst op dit moment de ergste droogte in vijftig jaar tijd, waar onder andere de (school)kinderen de dupe van zijn. Met het opgehaalde geld van de actie kunnen waterpompen, –putten en sanitaire faciliteiten van verschillende scholen gerepareerd en verbeterd worden.

Mensen die alsnog potgrond willen kopen bij Woord en Daad krijgen hier alsnog de gelegenheid voor. Bestellingen kunnen via deze website gedaan worden.