ALBLASSERDAM – Zaterdag 15 april 2017 werd voor de derde keer de seniorendag voor honderd senioren uit Alblasserdam, Kinderdijk, Oud-Alblas en Papendrecht georganiseerd. In samenwerking met Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA) en Brede Welzijnsinstelling (BWI) Papendrecht. De dag was bedoeld voor eenzame of alleenstaande ouderen vanaf 75 jaar die er (te) weinig op uit (kunnen) trekken. Hun eventuele partners jonger dan 75 jaar waren ook welkom. De vorige twee keren vonden plaats in Landvast; dit jaar ging het gezelschap naar Rotterdam.

De kern van het programma was gericht op gezellig samenzijn, nieuwe mensen ontmoeten en elkaar een mooie dag bezorgen. Wegens het succes van de vorige keren was besloten het programma uit te breiden met een bezoek aan Rotterdam. “We gingen met de bus naar Rotterdam, waar een rondleiding volgde met een gids. Daarna vertrokken we met Spido voor een rondvaart door de haven. Om 15.30 uur arriveerden we weer in Alblasserdam.”

Rotary Kinderdijk en Papendrecht organiseren regelmatig fundraisingevents voor goede doelen. De clubs bestaan uit leden van verschillende beroepsgroepen die graag dienstbaar zijn aan de maatschappij. Beide clubs sloegen vorig jaar de handen ineen om het Groot Dictee te organiseren dat een ruime €4000,– opleverde. Besloten werd om daarvoor een seniorendag te organiseren. De Rotary Clubs Papendrecht en Kinderdijk werken daarin vaak en graag samen.