ALBLASSERDAM – De politie heeft donderdagavond 13 april 2017 een grote ‘nodale’ controle gehouden op de wrakkenplaats langs De Helling / A15 in Alblasserdam. Dit werd gedaan in samenwerking met de Landelijke Eenheid, de Vreemdelingenpolitie en de Belastingdienst. De controle startte rond 17.30 uur en was rond 00.30 uur afgelopen.

Aan beide kanten van de A15 stond een ANPR-camera. De camera scande de voertuigen die voorbij kwamen. De ‘hits’ werden door politiemotoren van de weg gehaald en aan een nadere controle onderworpen op de wrakkenplaats. Tegelijkertijd werd op de baan van Rotterdam richting Gorinchem op snelheid gecontroleerd. Van de 8.000 voertuigen die langsreden, reden er 800 te snel. De bestuurders krijgen binnenkort een bekeuring op de mat. De hoogstgemeten snelheid was 148 kilometer per uur, terwijl op de A15 bij Alblasserdam maximaal 100 kilometer per uur gereden mag worden.

Hasj
Op de wrakkenplaats werd bij de controle diverse overtredingen geconstateerd. Zo werd een gebruikershoeveelheid hasj aangetroffen. Dit werd direct in beslag genomen. Verder werd er 1051 euro aan openstaande boetes geïnd. Eén persoon kon zijn openstaande boete niet betalen en moest hiervoor zijn rijbewijs inleveren.

Vals geld
In één van de voertuigen werd duizend euro aangetroffen. Dit werd in beslag genomen, omdat de politie vermoedt dat het om valst geld gaat.

Alcomobilist
Twee bestuurders bleken te veel alcohol te hebben gedronken. Zij bliezen 460 en 655 ug/l, terwijl voor hen een maximum van 220 ug/l geldt. Eén van de beschonken bestuurders werd extra beboet, omdat hij toch weer ging rijden, terwijl hem verboden was verder te rijden.

Aanhouding
Verder werd één persoon aangehouden, omdat hij gesignaleerd stond voor een verhoor voor een zaak in Brabant. Tot slot werden er drie boetes uitgeschreven voor te gladde banden.

Belastinggeld
De Belastingdienst haalde in het totaal 18.777 euro aan belastinggeld op. Het hoogst betaalde bedrag was 6500 euro. Verder werden er 24 voertuigen in beslag genomen, waarvan er 18 direct werden afgevoerd.

Alcoholcontrole
Om de controleplaats heen werd donderdagavond een alcoholcontrole gehouden. Daar werden 925 bestuurders gecontroleerd. Uiteindelijk bleek niemand te veel gedronken te hebben. Wel werd er één bekeuring gegeven voor het niet dragen van een autogordel.

Tekst en foto’s: Peter Stam.

Deel dit bericht via...