ALBLASSERDAM – Aanstaande zaterdag, 15 april 2017, wordt voor de vierde keer het evenement Kids and Cars gehouden. Rond 13.00 uur start vanaf Landvast aan de Haven in Alblasserdam een toertocht met exclusieve auto’s. Vele Ferrari’s, Porsche’s, Aston Martins, en andere sportcars rijden net als in 2014, 2015 en 2016 een route door de regio, waarbij de passagiersstoel bezet wordt door kinderen die vaak in het  ziekenhuis komen of het op een andere manier minder hebben. De kinderen tijdens deze rondrit een lach bezorgen is wat de organisatie nastreeft. De rondrit gaat door de gemeenten Alblasserdam, Molenwaard, Sliedrecht en Papendrecht.

Naast het bezorgen van een prachtige dag aan kinderen die dat goed kunnen gebruiken, wordt er ook naar gestreefd een bedrag te doneren aan een goed doel. Deze editie is dat de Stichting TIK. Stichting TIK (Theater in Kinderziekenhuizen) wil een bijdrage leveren aan het psychisch en fysiek welbevinden van kinderen, die voor korte of langere tijd in het ziekenhuis moeten verblijven. Door het gebruik van theater met poppen wil Stichting TIK verlichting brengen aan kinderen die zijn opgenomen in verschillende (academische) ziekenhuizen door het hele land. Niet alleen voor bedrijven en instellingen, maar ook voor particulieren is het eenvoudig om dit evenement en de Stichting TIK te ondersteunen. Op de website www.kidsandcars.nl is een doneerbutton zichtbaar waarmee een gift te doen is via iDeal. Op deze site is ook zichtbaar welke auto’s er zaterdag meerijden.

De organisatie van Kids and Cars is in handen van de Stichting Tafelronde 140 Papendrecht; een serviceclub met ondernemende mannen tot 40 jaar oud.

De volledige routebeschrijving van de toertocht door Alblasserdam, Molenwaard, Sliedrecht en Papendrecht is hier te downloaden.