ALBLASSERDAM – Agenten en buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) hebben 231 boetes uitgedeeld voor huftergedrag in Alblasserdam in 2016. Dat zijn er minder dan een jaar eerder. Toen werden er 334 boetes uitgeschreven. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Justitieel Incassobureau, die Buurtfacts analyseerde.

In Alblasserdam werden gemiddeld 12 boetes uitgedeeld op elke duizend inwoners. Dat is minder dan het Nederlands gemiddelde (21 boetes per 1000 inwoners). Op de ranglijst van 388 gemeenten met het meeste huftergedrag staat Alblasserdam op de 94e plaats.

Hufters in het verkeer 144
(Openbaar) dronkenschap 7
Rijden zonder rijbewijs 21
Baldadigheid en overlast 28
Wildplassen 3
Parkeren op plek gehandicapte 6
Dronken in het verkeer 19
Vervuiling en afval 3
Hondenpoep 0
Graffiti en wildplakken 0