ALBLASSERDAM – De De Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) en de Douane hebben dinsdagochtend 11 april 2017 invallen gedaan in woningen in Alblasserdam en Papendrecht. Buurtbewoners hoorden rond 06.00 uur bij de Salamander hoe de deur werd geforceerd. Daarna was er geblaf van honden en gegil te horen. Bij een familielid aan het Cortgene werd een half uur eerder ook al een inval gedaan. Daar hoorden buurtbewoners voorafgaand aan de inval ‘een paar harde knallen’.

De woningen werden enkele uren lang nauwkeurig doorzocht. Ook in de bijbehorende berging bij het huis aan de Salamander werd minutieus onderzoek gedaan. Bij het Cortgene werden diverse spullen, waaronder een groot tv-scherm in beslag genomen.

Later op de dag werden woningen aan de Schooldwarsstraat en de Eilandstraat in Papendrecht betreden en onderzocht. Daarbij werd onder meer gebruik gemaakt van honden.

Zowel de FIOD als de Douane en de politie willen nog niet ingaan op de zaak. Een woordvoerder van de FIOD meldt dat later op de dag een persbericht wordt uitgegeven met daarin meer informatie over de invallen en onderzoeken.

Later meer.

Op verzoek van de FIOD en de Douane is een aantal gezichten onherkenbaar gemaakt.