ALBLASSERDAM – Op maandag 10 april 2017 is er om 19.30 uur in de Grote Kerk aan het Cortgene in Alblasserdam de uitvoering van het Lijdensevangelie van Lukas. Dat is een project van samenwerkende Alblasserdamse kerken.

Het uitvoerend comité ‘Lijdensevangelie van Lukas in woord en lied’ schrijft: “Op welk moment in je leven zet je jezelf nu eens stil om als het ware de belevenissen van Jezus in Zijn laatste uren van Zijn lijden op je te laten inwerken? Waarschijnlijk kom je er maar weinig toe. Dit is dan nu zo’n gelegenheid. En wij, de kerkleden en voorgangers van zes Alblasserdamse kerken, willen je aanmoedigen om samen stil te worden voor de Here Jezus, als voorbereiding op Goede Vrijdag en het Paasfeest. Behalve stil worden in luisteren, stiltetijd en gebed, is er ook een actief meedoen in de samenzang. De muziek, het gezang en de voordracht maken het programma tot een prachtig geheel, waarin je zelf bent betrokken. De uitvoerende musici komen uit Alblasserdamse kerken. De predikanten verzorgen de voordrachten.”

Muziekgroep: Marina Jonker: Piano; Peter van Muijlwijk: Gitaar; Wendelien de Waaij : Hobo; Petrineke Visser: Dwarsfluit; David van Kwawegen: Trompet en Kim Heijkoop: Zang. Het grote orgel wordt bespeeld door Jaap Vogel en Adriaan Arkeraats.

De toegang gratis. Wel wordt er een collecte gehouden voor Interkerkelijk Hulp aan Vluchtelingen in Alblasserdam.

Foto: Erwin Vorenhout.