ALBLASSERDAM – Er is niet voldoende bewijs dat een 36-jarige man uit Alblasserdam op maandag 3 april 2017 in de Wilde Woutstraat in zijn woonplaats iemand heeft bedreigd met een mes. Het Openbaar Ministerie heeft besloten om de zaak tegen de Damdorper te seponeren. Dit houdt in dat de man dus niet verder vervolgd zal worden.

Kennissen van de man lieten maandagavond direct al weten dat er ‘helemaal niet met een mes was gedreigd’. Volgens de betrokkenen is er zelfs sprake van een valse aangifte. Zo ver gaat de politie (nog) niet. “Wij hebben niet geconstateerd dat er sprake is van een valse aangifte. Wel is het zo dat de officier van justitie vindt dat er niet voldoende bewijs is en dat de zaak daarom is geseponeerd.”

Maandag 3 april kregen twee mannen ruzie in de Wilde Woutstraat. De melding die bij de politie binnenkwam, was dat er met een mes ‘gezwaaid’ zou zijn. Niet veel later kwam de politie met spoed ter plaatse. Toen de agenten een 36-jarige verdachte aan wilde houden, verzette deze zich. Hierdoor zagen agenten zich genoodzaakt om pepperspray te gebruiken. Vervolgens kon de man in de boeien worden geslagen en meegenomen worden naar het bureau.

De Alblasserdammers is inmiddels weer vrijgelaten en is geen verdachte meer.

Foto: Max Beinema.