KINDERDIJK – Demissionair minister Henk Kamp (Economische Zaken) heeft maandag 3 april 2017 een bezoek aan maritieme innovaties in de Drechtsteden gebracht. Kamp bezocht in Dordrecht de Duurzaamheidsfabriek. In Kinderdijk maakte hij kennis met Netics, een bedrijf dat in samenwerking met Royal IHC een proces heeft ontwikkeld, waarmee ‘stenen’ uit bagger worden gefabriceerd.

Bij scheepsbouwer Royal IHC en Netics in Kinderdijk werd de minister verwelkomd door de directies van de bedrijven en Hans Tanis, portefeuillehouder Ondernemerschap van de Drechtsteden.

Minister Kamp van Economische Zaken liet blijken onder de indruk te zijn van de innovatieve projecten in Kinderdijk en Dordrecht. Over het bedrijf in Kinderdijk zei Kamp: “Netics laat met de baggerfabriek zien hoe de circulaire economie er in de praktijk uit kan zien. Door van het afvalproduct baggerslib, bouwstenen te maken kunnen we ons grondstoffengebruik verminderen en lossen we een afvalprobleem op. Bovendien bouwt Netics aan een baggerfabriek die niet alleen in Nederland, maar overal in de wereld snel, duurzaam en efficiënt is in te zetten. Bijvoorbeeld bij kustversterking –bescherming of -herstel. De Baggerfabriek is daarmee een goed voorbeeld van ‘Global Challenges, Dutch solutions.”

De minister kwam op uitnodiging van Anouk van Eekelen (Drechtstedenbestuurslid en wethouder van de gemeente Papendrecht) op werkbezoek in Dordrecht en Kinderdijk.

Foto’s: Cees van der Wal.