ALBLASSERDAM – Gerard Muizer uit Alblasserdam heeft maandag 3 april 2017 de drie personen bedankt die zijn 79-jarige vader te hulp schoten bij een ongeval op de Dam. Het ongeval gebeurde op 27 maart. De 79-jarige man reed in een driewielige scootmobiel en stak ter hoogte van het zebrapad bij de sluis op de Dam over. Doordat hij aan de overkant van de weg te scherp stuurde en mogelijk een stoeprand raakte, kiepte het wagentje, inclusief de bestuurder, om. Omstanders hielpen de scootmobieler overeind en belden 112.

In eerste instantie leek het allemaal wel mee te vallen. In het ziekenhuis bleek echter dat de bejaarde Damdorper twee ribben had gebroken. “Het gaat niet zo goed. Hij ligt al een week in het ziekenhuis aan de morfinepomp. Behalve gebroken ribben en kneuzingen heeft hij ook last van een delier,” vertelt zoon Gerard.

Gerard: “Ik ben die meiden zo dankbaar dat ze hem hebben geholpen en 112 hebben gebeld. Daar wil ik ze dan graag voor bedanken.”

Maandag ging Gerard naar Nieuw-Lekkerland om ‘helpster’ Mariska van Steenis een bos bloemen en een doos bonbons te overhandigen. Ook voor vriendin Rona waren er bloemen en bonbons. Tot slot werd een vrouw uit Alblasserdam op dezelfde manier bedankt.