ALBLASSERDAM – Acht teams hebben deze week meegedaan aan de Grote Boekenweekquiz 2017 in de bibliotheek aan de Ieplaan in Alblasserdam. Ook de wethouders Arjan Kraijo en Dorien Zandvliet waren aanwezig en deden, samen met twee teamgenoten, mee onder de naam ‘Samen Doen’. Er werden tien rondes gespeeld met pittige vragen over Boekenweek 2017, verleden, auteurs, titels, verhalen en meer.

Na tien ronden werd de uitslag bekend gemaakt. Het team BZN (leesclub) en het team Alzheimer (Oud-medewerkers van de bibliotheek met bij elkaar 87 jaar ‘biebervaring’) bleken met 54 punten allebei op de eerste plek geëindigd. Het team ‘Samen Doen’ van de beide wethouders kwam met 50 punten op de derde plek. Het DreamTeam werd vierde, Winnaars Aanzet werd vijfde, De Roosjes werden zesde, De Boekenwurmen werden zevende en de eindigde als achtste.

Deelname aan de quiz was gratis. Voor de bezoekers was er gebak en drinken. De Grote Boekenweekquiz is wat de bibliotheek AanZet betreft voor herhaling vatbaar.