ALBLASSERDAM – Kinderen die iets goeds voor een ander doen, mogen vrijdag 14 april 2017 gratis naar de nieuwe Smurfenfilm in Landvast in Alblasserdam. In het totaal zijn er 100 vrijkaartjes beschikbaar. De komende dagen kunnen kinderen bij de receptie in Landvast een blaadje ophalen en invullen. Op het blaadje, in de vorm van een ei, kunnen kinderen invullen wat voor goeds zij ‘smurfen’ voor een ander. Dat kan van alles zijn. Van het wassen van de auto van de buurman, tot het doen van boodschappen voor een oudere.

De actie is bedacht door de Lionsclub Alblasserwaard Souburgh en wordt gesponsord door Landvast. De Lions International bestaat dit jaar precies honderd jaar en dat wordt gevierd. Eén speciaal project daarbij is voor de stichting ‘het vergeten kind’. “We vonden dat we iets met het getal honderd moesten. Na overleg met Hans Laheij van Landvast is besloten om honderd vrijkaartjes weg te geven aan kinderen die iets goeds doen voor een ander,” vertelt Peter Brandenburg, die samen met Adri Maat en Ton Lommers de commissie ‘Lions 100 jaar’ vormt.

Selectie
De ‘eitjes’, af te halen bij de receptie, kunnen tot 12 april worden ingeleverd. Dit kan door het blaadje in een speciaal daarvoor bestemde boom in Landvast te hangen. Vervolgens worden er vijftig kinderen (basisschoolleeftijd) geselecteerd. Zij krijgen twee vrijkaartjes. Eén voor zichzelf en één om een vriendje of vriendinnetje mee te nemen.

Film
De Smurfenfilm start vrijdagochtend 14 april (De kinderen zijn die dag vrij in verband  met Goede Vrijdag, red.) om 10.30 uur en is rond 12.30 uur afgelopen.

Geen prijs
De kinderen die wel een briefje hebben ingeleverd, maar geen prijs hebben gewonnen, krijgen op een later moment alsnog een aardigheidje.

Truckerstocht
Het komende jaar vinden diverse acties vanuit de Lions plaats voor de Stichting Het Vergeten Kind. Zo gaat onder meer de opbrengst van de vijftiende truckerstocht, die 13 mei 2017 plaatsvindt in de Alblasserwaard, naar de stichting.

Meer info
Meer informatie over de Lionsclub Alblasserwaard Souburgh is hier te vinden en meer informatie over de Stichting Het Vergeten Kind is hier te vinden.

Op de foto staan van links naar rechts: Hans Laheij van Landvast, Peter Brandenburg, Ton Lommers en Adri Maat van de commissie ‘Lions 100 jaar’ .