ALBLASSERDAM – Zaterdagnacht 25 maart 2017 heeft iemand bij kinderboerderij De Plantage in Alblasserdam alle konijnen losgelaten, door de ‘flat’ open te zetten. De actie zorgde er voor dat een jong konijn werd gepakt door een kat en daardoor gewond raakte. Het andere konijn, ‘Jack’, is sinds zaterdag spoorloos. De medewerkers van de kinderboerderij roepen Alblasserdammers op om uit te kijken naar de verdwenen Jack.

Over het gewonde konijn meldt de kinderboerderij: “Het konijn is gepakt door een kat. We hopen dat ze het redt.”

Update:het konijn dat gewond is geraakt, is inmiddels aan de verwondingen overleden.

Waarom het hok is opengezet, is niet duidelijk. “Het zal een grapjurk of een zogenaamde dierenvriend zijn geweest die op ons terrein is geweest. Onze konijnen zitten niet voor niks ‘s nachts in een hok. Dit is niet zielig, maar is voor hun eigen veiligheid. Daarnaast voorkomt dit dat de ‘dames’ en ‘heren’ zomaar bij elkaar kunnen.”

Het konijn dat nog vermist is.