ALBLASSERDAM – Afgelopen week hebben de groepen 7 en 8 van openbare basisschool ’t Nokkenwiel locatie Boerenpad en Maasplein in Alblasserdam een geweldige tijd gehad op kampeerboerderij Land van Kleef in Loon op Zand. Samen met de directeur, leerkrachten en een aantal ouders hebben de kinderen genoten van een heerlijk schoolkamp met diverse educatieve, sociale en sportieve activiteiten.

Oliemeulen
Dinsdag 21 maart vertrokken de kinderen richting Tilburg waar een bezoek werd gebracht aan het vreemdste dierenpark van Nederland, De Oliemeulen. Tijdens de demonstraties kregen kinderen de kans een slang om hun nek te laten hangen en een vogelspin op de hand te voelen. Aan het eind van de middag ging de hele stoet op de eigen fiets naar het kamphuis waar we door de leiding en keukenploeg met drinken en lekkernijen werden ontvangen.

Reflectorspel
Na een heerlijke maaltijd werd de dag afgesloten met een spannende spooktocht in het bos. Woensdag op de fiets naar de Efteling. In de avond werd in het donker het reflectorspel met zaklamp gespeeld. Donderdagochtend werden de kinderen en leerkrachten ‘s morgens vroeg door ouders die bewapend waren met deksels en pollepels gewekt. Er stond ochtendgymnastiek op het programma. De rest van de dag stond in het teken van workshops (zoals bandenplakken en nagels lakken), sport, spel en voorbereiding op de traditionele barbecue en Bonte Avond.

Geslaagd
Kinderen van groep 7 hebben de avond afgesloten met het verzorgen van een echte disco. Vrijdagochtend kwam iedereen vroeg uit de veren. Het kamp moest opgeruimd worden. Met z’n allen werden de handen uit de mouwen gestoken. Aan het einde van de ochtend reden de bussen Alblasserdam weer in. “We mogen terugkijken op een zeer geslaagd schoolkamp. Een schoolkamp dat de jarenlange traditie in Alblasserdam eer aan doet. Tot slot bedanken we de firma Maat die het transport van de fietsen heeft verzorgd,” zo laat Caroline Verboom van de Medezeggenschapsraad van ’t Nokkenwiel weten.

Er leuk
Milan uit groep 7a schreef onder andere het volgende over dit schoolkamp: “Ik sliep met alle jongens uit mijn klas op 1 kamer. We mochten zelf pannenkoekmix maken en een pannenkoek bakken, we speelden levend stratego en nog heel veel spelletjes. Ik vond het heel jammer dat we weer weg moesten, want ik vond kamp echt heel erg leuk.”