ALBLASSERDAM – Maaike Tuijtel uit Alblasserdam heeft woensdag 22 maart 2017 afscheid genomen als bestuurslid van gymnastiekvereniging Kracht Door Oefening (KDO). Maaike was veertig jaar actief binnen het bestuur. Het afscheid vond plaats in Sportcentrum Blokweer, tijdens de algemene ledenvergadering van KDO.

Maaike Tuijtel vervulde in de afgelopen veertig jaar diverse functies binnen het bestuur. Zo was zij van 1977 tot 1986 algemeen bestuurslid. Vervolgens werd de Alblasserdamse 24 jaar lang penningmeester. Vanaf 2010 was Maaike, die in 2005 erelid van de vereniging werd en een jaar later koninklijk werd onderscheiden, onder meer actief met zaalbeheer en het organiseren van het jaarlijkse vrijwilligersdiner. In 2014 werd Maaikes 60-jarig jubileum bij de club gevierd. Tot slot heeft de Damdorper, die veertig jaar lang lesgaf bij KDO, zich in de afgelopen jaren ingespannen voor de realisatie van de sporthal op sportpark Molenzicht.

Beroepsvrijwilligers
Voorzitter Bart Naaktgeboren van KDO is trots op het werk dat Maaike Tuijtel in de afgelopen jaren heeft verricht. “Naast dit alles doe je nog steeds vrijwilligerswerk voor de kerk. Voor mij ben je –en dat is misschien een beetje raar woord- een beroepsvrijwilliger. De afgelopen jaren heb jij aangegeven het rustiger aan te willen doen. Zo komt er na 40 jaar een einde aan je bestuurscarrière, een unicum in de wereld van KDO. Je overtreft Nelly hiermee, die het ‘slechts’ 33 jaar volhield,” vertelde Naaktgeboren.

Enorme vraagbaak
De voorzitter vervolgde: “Zoals je zelf al aangaf, hadden jullie vroeger een klein bestuur, dat alles deed. Zelf langs de deur om geld op te halen, briefjes rondbrengen om postzegels uit te sparen. Je hebt als penningmeester altijd goed voor de club gezorgd. Dat is de basis dat onze club financieel gezond is. Je bent voor mij en voor anderen altijd een enorme vraagbaak geweest. We hebben veel besproken, soms ook heel vertrouwelijke zaken. Jouw integriteit is onberispelijk. Je bent scherp van geest en tong en die twee liggen niet ver uit elkaar. Je handelt heel betrokken, behulpzaam en in belang van de club en mensen. Niet omdat jij nu zo nodig in de schijnwerpers moet staan. Wat ik mooi aan je vind, dat je je realiseert, dat de wereld verandert en dat je daar ook in meebeweegt: jouw uitspraak: mijn manier is een manier. Maaike ontzettend bedankt en we zullen je zeker nog eens wat komen vragen.”

Dank
Na een toespraak van wethouder Arjan Kraijo en het in ontvangst nemen van diverse cadeaus, bedankt Maaike voor de gesproken woorden. Daarnaast bedankte zij haar man en twee kinderen. “Ik had dit niet kunnen doen zonder het thuisfront. Het is gelukt om dit 40 jaar vol te houden. Nu nog de opening van de nieuwe zaal en dan is het voor mij helemaal af. Ik wens het nieuwe bestuur veel succes. Houd de naam van KDO hoog in het vaandel! Zowel binnen de club, als daar buiten,” luidde Maaikes advies.