ALBLASSERDAM – Op de Wensveenrotonde, bij de Edisonweg in Alblasserdam kwamen maandag 20 maart 2017 een 13-jarig meisje en een andere fietser met elkaar in botsing. Het meisje werd door een andere fietser van achteren aangereden. De fietser ging zonder hulp te bieden weg. De fiets van het meisje was na de aanrijding niet meer te gebruiken. Ze is door een vriend thuisgebracht.

Bij thuiskomst had het meisje buikklachten. De huisarts verwees de tiener door naar de spoedeisende hulp voor nader onderzoek. Er bleek geen sprake te zijn van inwendig letsel.

De ouders van de 13-jarige komen graag alsnog in contact met de ‘tegenpartij’. “We willen de dader graag aanspreken op zijn houding, want het is echt niet te begrijpen dat je iemand zomaar aan zijn lot over laat en ook nog eens de laptoptas weggooit in plaats van een helpende hand toesteekt,” zo laat de moeder van het meisje weten.

Update: de doorgereden jongen heeft zich gemeld en er heeft inmiddels een goed gesprek plaatsgevonden tussen beide partijen.