NIEUW-LEKKERLAND – De leerling-gitaristen van muziekdocent Hans van der Ent uit Kinderdijk verzorgen op zaterdagavond 25 maart 2017 een gevarieerde voorspeelavond in Het Carillon aan het Raadhuisplein 1 in Nieuw-Lekkerland. Dit keer is het de beurt aan de volwassenen om een keur aan liedjes te brengen. “Een instrument leren bespelen en er vaardigheid in krijgen is een zaak van tijd. Maar optreden voor publiek is een avontuur. Het optreden staat centraal,” aldus van der Ent.

De cursisten spelen binnen hun kunnen waarvan sommige nog een paar maanden bezig zijn. Van der Ent: “Natuurlijk is er ook veel aandacht voor de gevorderden die de wat lastigere songs voor hun rekening nemen. Het moet absoluut geen competitie, talentenjacht of iets dergelijks worden. Het is bedoeld om de cursisten podium ervaring te geven.”

De vorderingen  kunnen tijdens de jaarlijkse voorspeelavond worden beluisterd, die ditmaal op zaterdagavond 25 maart vanaf 18.45 uur in Het Carillon in Nieuw Lekkerland plaatsvindt. Entree is gratis.

Foto: archief, Hans van der Ent.