BRANDWIJK – Een woonboerderij langs de Donkseweg in Brandwijk is zondagmiddag 19 maart 2017 uitgebrand. Het vuur ontstond rond 15.45 uur in het rieten dak. De brand werd ontdekt door een buurtbewoner, die het gezin in de woning direct waarschuwde. De zes gezinsleden konden zich op tijd in veiligheid brengen. Niet veel later stond, mede door de harde wind, de woning volledig in brand. Vanuit de hele omgeving kwamen brandweervoertuigen ter plaatse. De brandweer besloot na enkele bluspogingen om het pand gecontroleerd te laten uitbranden.

Het gezin Verheij, dat al zestien jaar in het pand woonde, vermoedt dat er vonken uit de schoorsteen van de open haard op het rieten dak terecht zijn gekomen en dat het dak daardoor vlam heeft gevat. Nader onderzoek moet daar uitsluitsel over geven.

De stichting Salvage is ingeschakeld om het gezin te helpen bij de afhandeling van de schade.

Foto’s: Kristiaan Terlouw. Meer foto’s volgen op ZHZactueel.nl