ALBLASSERDAM – Christelijke muziekvereniging Soli Deo Gloria Alblasserdam geeft op zaterdag 1 april 2017 het jaarlijkse Lenteconcert in cultureel centrum Landvast in Alblasserdam. Het concert vangt aan om 20.00uur en de entree bedraagt 5,00 euro voor volwassenen en 3,50 euro voor kinderen jonger dan twaalf jaar. Tijdens dit concert treden het fanfareorkest onder leiding van dirigent Jurgen Nab en de Melody Percussion Band (MPB) onder leiding van Theo Vet op. Kaarten worden 1 april verkocht bij de entree van de zaal. Het concert wordt gehouden in zaal ‘Royaal’.

programma
De fanfare brengt een programma waarin naast klassiek repertoire zoals de ‘first suite’ van Gustav Holst ook een hoofdrol is weggelegd voor solo trombonist Yavin Groenewegen. Van Feeling Good tot Tico Tico nemen Yavin en het orkest het publiek mee in de verschillende muziekstijlen.

Yavin Groenewegen
Yavin studeerde aan het Codarts conservatorium in Rotterdam waar hij in 2014 afstudeerde als jazzmuzikant. Tijdens zijn (voor)opleiding volgt hij verschillende masterclasses, waaronder in Liechtenstein en Riga. Ook masterclasses van Andy Martin, Steve Turré, Ilja Reijngoud e.a. Op dit moment is Yavin druk bezig met eigen werk, met als doel uiteindelijk een eigen cd uit te brengen. Hij hoopt hiermee zijn publiek te verrassen met een ander geluid. Naast dit intensieve werk maakt hij tijd om zijn eigen programma regelmatig ten gehore te brengen tijdens diverse concerten.

Melody Percussion Band
Een geheel andere sound kan het publiek horen van de Melody Percussion Band. Dit onderdeel van de vereniging bestaat uit bespelers van een groot scala aan melodische en ongestemde slagwerkinstrumenten. Na de pauze bespelen zij hun indrukwekkend instrumentarium onder leiding van dirigent Theo Vet.

Tekst en foto’s: Soli Deo Gloria.