KINDERDIJK – Het nieuwe ‘pannaveld’ van voetbalvereniging De Zwerver in Kinderdijk is zaterdag 18 maart 2017 feestelijk geopend. De voorzitter van het Jeugdbestuur, René Struijs, heeft alle vrijwilligers die hebben meegewerkt aan de totstandkoming van het Pannaveld uitgenodigd voor een speciaal ontvangst en hen hiermee in het zonnetje gezet.

Het Pannaveld is mede mogelijk gemaakt middels financiële giften van onder andere de Gemeente Molenwaard, Stichting De Haan en de pupillenkampcommissie. Ook de jeugd heeft hard meegewerkt aan de totstandkoming van dit Pannaveld. De pupillen van De Zwerver hebben middels diverse acties geld ingezameld.

Aan vrijwilliger Jan Gouman was het de eer de naam van het Pannaveld te onthullen: De Corner.

Een pannaveld is een sportief trapveldje. Een panna (Surinaams voor ‘poortje’, een verwijzing naar de voetbalterm ‘poorten’) is een beweging waarbij één voetballer de bal tussen de benen van de tegenstander door poort.

Tekst en foto’s: De Zwerver Kinderdijk.