ALBLASSERDAM – Lennard den Boer (26) uit Hendrik-Ido-Ambacht heeft zaterdag 18 maart 2017 het zestiende Kemper Schaaktoernooi in Landvast in Alblasserdam gewonnen. In het totaal deden 38 liefhebbers van schaak, muziek en taart mee aan het toernooi.

Nadat de 8-jarige Christiaan Blom het toernooi op altfluit had geopend met een stuk van componist Händel, mocht Johan Knijff – als oud-voorzitter en in 1959 tevens oprichter van schaakvereniging Papendrecht – aan het eerste bord het eerste stuk zetten.

Er volgden 7 ronden met spannende partijen en soms verrassende uitslagen. De toernooiwinst ging naar Lennard den Boer. Acht jaar geleden won hij het toernooi ook al eens. Zijn naam komt nu dus voor de tweede keer op de wisselbokaal te staan. Ook nam hij een, door meesterbakker Henry Penning gemaakte, slagroomschnitte in ontvangst, net als de nummers 5, 15, 20, 25 en 30 van de ranglijst.

Tot slot waren er taarten voor de drie beste ratingprestaties. Om te bepalen wie dat waren, had wedstrijdleider Hans van den Beukel even tijd nodig. In die tijd was het wederom Christiaan Blom die een muzikale bijdrage leverde, dit keer op de dwarsfluit.

Na afloop toog iedere deelnemer, met of zonder prijs, tevreden huiswaarts. Men had een mooie muzikaal omrande schaakdag beleefd en tussen de middag gezamenlijk van een verzorgde lunch genoten.

Tekst en foto: Meinte Smink.