ALBLASSERDAM – Onder het motto ‘de natuur hou je natuurlijk schoon’ gaan op zaterdag 18 maart 2017 vrijwilligers de Alblasserwaard in om zwerfvuil op te ruimen uit watergangen. Wie deze ochtend wil meehelpen, is van harte welkom op 18 maart om 08.00 uur op drie locaties: café Boerenklaas te Brandwijk,  De Stigt te Giessenburg en de IJsbaan te Alblasserdam. Waterschap Rivierenland steunt de actie van hengelsport-, watersport- en wildbeheereenheden en andere natuurliefhebbers.

Dat weekend begint het broedseizoen. De actie sluit aan op de landelijke Natuurschoonmaakdag. Mensen die betrokken zijn bij hun omgeving, steken als vrijwilliger hun handen uit de mouwen om zwerfvuil op te ruimen. Ook scholen en de scouting doen mee. De actie past bovendien in het Natuurbeleidsplan, waarin gebruikers van een gebied zelf een bijdrage leveren aan het leefgebied van wild en vissen.

De actie wordt ondersteund door Waterschap Rivierenland, Reinigingsdienst Waardlanden en de gemeenten Papendrecht en Alblasserdam. Speciale containers staan bij café Het Raadhuis te Goudriaan, brug Ammersekade te Groot Ammers, Doetseweg, Smoutjesvliet, Polderweg West te Molenaarsgraaf, Graafstroom te Oud-Alblas en kanocentrum Vinkenwaard te Alblasserdam.

Foto’s: Peter Stam / archief 2007.