ALBLASSERDAM – De kleuters van basisschool Het Palet hebben donderdag 16 maart 2017 een bezoek gebracht aan Bouwservices Alblasserdam aan de Van Leeuwenhoekweg. De kinderen werden tussen 09.00 en 11.00 uur hartelijk ontvangen door de medewerkers van het bouwbedrijf. De kleuters konden spelenderwijs kennis maken met verschillende disciplines in de bouw. Zo mochten zij zelf spijkers slaan en wandtegels plakken. Verder konden er tekeningen gemaakt worden. Het bezoek werd gedaan in het kader van de Week van het Openbaar Onderwijs.

De Week van het Openbaar Onderwijs ging maandag in Landvast van start met een film over de openbare basisscholen Het Palet en ’t Nokkenwiel in Alblasserdam. Gedurende de hele week zijn er in alle klassen gastsprekers. Ook gaan de klassen op excursie naar uiteenlopende bedrijven, zoals Arthur Tuytel chocolade, de Dirk van de Broek, de kaasboerderij, BSO van Wasko, de dierenkliniek, Landvast.

Donderdag konden de kinderen uit groep 7 en 8 speeddaten. Er kwamen allerlei mensen met verschillende beroepen. Deze mensen werden geïnterviewd door de kinderen uit groep 7 en 8, zodat zij een beeld kregen over de verschillende beroepen.

Vrijdag vindt er een grote verhuisactie plaats tussen Het Palet en ’t Nokkenwiel. Hier werkt De Haan Verhuizingen aan mee. De Haan verhuizingen begint om 8.30 uur op Het Palet. Hier worden dozen opgehaald die de leerlingen van de groepen 1t/m 4 voor elkaar gemaakt hebben. De kinderen laden zelf de dozen in. Hierna vertrekt de verhuizer naar ’t Nokkenwiel, locatie Boerenpad, laadt de dozen uit en de nieuwe dozen in. Hierna vertrekt hij naar ’t Nokkenwiel Maasstraat om hetzelfde te doen. Als laatste brengt hij de dozen die voor Het Palet zijn weer naar Het Palet.

Foto’s: Peter Stam.