ALBLASSERDAM- Burgemeester Jaap Paans en wethouder Arjan Kraijo hebben deze week in cultureel centrum Landvast in Alblasserdam het officiële startsein gegeven voor de Week van het Openbaar Onderwijs. Maandag startte deze themaweek voor de Alblasserdamse openbare scholen Het Palet en ’t Nokkenwiel met de première van een film over de beide scholen. De film, gemaakt door Visser Media en Design, geeft een beeld van hoe er gewerkt wordt op de scholen. De kernwaarden Open, Veilig, Samen, worden in de film op in beeld gebracht.

De hele week werken de kinderen van beide scholen het thema ‘beroepen’ en gaan via een digitale verbinding aan elkaar laten zien wat ze hebben gemaakt. Beide scholen investeren flink in digitale middelen, zodat kinderen voor elk vakgebied de leerstof kunnen verwerken en oefenen.

Op woensdag 15 maart is er een open dag. De deuren staan open en ouders kunnen binnen lopen voor een rondleiding of voor het bijwonen van een les. De stichting Openbaar Basisonderwijs Alblasserdam, waar genoemde scholen onder vallen, wil graag laten zien dat de scholen open staan voor alle kinderen.