ALBLASSERDAM – In Alblasserdam is tot nu toe (18.00 uur) 8850 keer een stem uitgebracht voor de Tweede Kamerverkiezingen. Dit komt neer om ongeveer zestig procent van het aantal kiesgerechtigden in Alblasserdam. 5978 Alblasserdammers die kiesgerechtigd zijn, maar nog niet hebben gestemd, hebben tot 21.00 uur de tijd om dit te doen. Burgemeester Jaap Paans sprak bij de tussenstand van 15.00 uur van een ‘ongekend hoge opkomst’.

Op Twitter merkte fotograaf Cees van der Wal op dat het woord  ‘stembureau’ niet overal hetzelfde gespeld was in Alblasserdam. Zo stond bij de bibliotheek het woord ‘stemburo’. De Vereniging Onze Taal reageerde hierop met: “Alleen ‘stembureau’ is juist gespeld. De (nog redelijk veel voorkomende) spelling ‘buro’ is waarschijnlijk een jaren-70-relict.” Niet veel later bedankte de gemeente Alblasserdam voor de tip en paste de onjuiste spelling direct aan.

Foto’s: Cees van der Wal en Gemeente Alblasserdam.