ALBLASSERDAM – Zeven politieke partijen hebben zich afgelopen zaterdag gepresenteerd op de verkiezingsmarkt die werd gehouden in winkelcentrum Makado in Alblasserdam. De markt werd gehouden in het kader van de Tweede Kamerverkiezingen die aanstaande woensdag, 15 maart 2017 plaatsvinden in Nederland. Behalve de D66, de ChristenUnie, het CDA, de PvdA, de SGP en de VVD was ook de nieuwe partij Forum voor Democratie van Thierry Baudet  en Theo Hiddema aanwezig in het Makado.

De reacties van het publiek op de verkiezingscampagne in het winkelcentrum liepen erg uiteen. Waar de één antwoordde met ‘Pleur op’, stelde de ander geïnteresseerde vragen over de politieke standpunten van de partij. Weer anderen kwamen gewoon voor de pen, een rolletje snoep of een ballon.

Tussen 10 en 11 uur kwam als ‘speciale gast’ Bert-Jan Ruissen langs bij de SGP. Ruissen staat op nummer vier van de kieslijst. “De SGP staat in de peilingen stabiel op 4 zetels. De kans op een zetel voor Bert-Jan Ruissen is daarmee zeer reëel,” zo laat de SGP in een persbericht weten. Ruissen werkt in Den Haag op het ministerie van Economische Zaken en is fractievoorzitter voor de SGP in Krimpen aan den IJssel.

Op Forum voor Democratie na, werden de kraampjes bemand door lokale, Alblasserdamse politici.