ALBLASSERDAM – Afgelopen vrijdag, 10 maart 2017, werd in Landvast een feestavond gehouden voor vrijwilligers in Alblasserdam. Het publiek kon daarbij genieten van een uitgebreid diner. Na het eten werden drie prijzen uitgereikt. De oeuvreprijs ging naar de Stichting Jeugdland. De 20-jarige Denise Vos werd ‘vrijwilligster van de toekomst’. Vrijwilliger Eelco Postma werd benoemd tot ‘vrijwilliger van het jaar’. De waarderingsprijs ter waarde van 750 euro werd na een publieke stemming gewonnen door het koor Inspire2Live Choir en in ontvangst genomen door dirigent Peter Overduin.

Esther Vliegenthart werd met haar ‘brusjesmiddag’ tweede en de derde prijs ging naar de Alblasserdamse Atletiekvereniging, die werd vertegenwoordigd door Peter van Det.

Het vrijwilligersfeest werd georganiseerd in het kader van NLdoet: de grootste vrijwilligersactie van Nederland.

Van maandag 6 tot en met donderdag 9 maart werden er verschillende workshops en activiteiten georganiseerd, zoals Handlettering, Italiaanse Barista, Zentangle tekenen, Reanimatie/AED en een Filmavond.

Op vrijdag 10 maart werd de week afgesloten met een feestelijke avond in Landvast: het ‘Vrijwilligers Event’. Het publiek werd daarbij bediend door leden van de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders.

Tekst en foto’s: Peter Stam.

 

De organisatie van Jeugdland neemt de prijs in ontvangst.

Denise Vos is Vrijwilliger van de Toekomst. Denise is al jaren ‘vrijwilliger sport’ bij Jeugdland. Ook doet zij veel vrijwilligerswerk voor Jeugd-Punt / jongerenwerk Alblasserdam. Vorig jaar hielp Denise tijdens NLdoet op de Kinderboerderij. Met de tijdelijke opvang van vluchtelingen in Alblasserdam ging Denise sporten met de vluchtelingen. Denise is ook betrokken geweest bij de herinrichting van het Lammetjeswiel en heeft in het verleden geholpen bij A-Kidz. Tot slot is de twintiger erg actief bij de hockeyvereniging waar zij de jeugd traint.

Eelco Postma werd Vrijwilliger van het Jaar. Hij helpt al bijna tien jaar als vrijwilliger bij Jeugdland in de timmertent. Daarnaast is hij actief als vrijwilliger bij Waardeburgh. Iedere middag haalt hij bewoners op voor de middagmaaltijd, zodat zij die gezamenlijk kunnen eten. Daarnaast gaat hij iedere maandag mee met de shuttlebus van Waardeburgh als begeleider. Elke woensdag helpt hij met de Open Tafel in het MFC Maasplein. Donderdag en vrijdag is hij actief in de recreatieruimte van de Alblashof en organiseert spelletjes en biedt een helpende hand. Tot slot gaat hij, als het weer het toelaat, wandelen met de bewoners van de Alblashof.

Peter Overduin neemt, samen met zijn vrouw Karin, de waarderingsprijs van 750 euro in ontvangst.

De drie genomineerden: Inspire2Live, Atletiekvereniging AAA en Esther Vliegenthart met ‘brusjesdag’.

Een extra feestelijk ijsje voor de jarige Karin Overduin.

De raadsleden scheppen op.