Advertorial
ALBLASSERDAM – Gastouderbureau Kidko uit Alblasserdam is op 3 januari 2012 begonnen met het opzetten van het gastouderbureau. Na goedkeuring van de GGD en de gemeente is Kidko op 13 maart 2012 officieel van start gegaan. Kidko kijkt heel tevreden terug op de afgelopen 5 jaar. De enorme en aanhoudende groei maakt Kidko uniek. Gastouderopvang is een officiële vorm van kinderopvang waarbij kinderen in een huiselijke kring worden opgevangen. Er wordt gewerkt met ervaren gastouders en alle medewerkers zijn pedagogisch gediplomeerd.

“Aandacht en persoonlijke betrokkenheid, daar staan wij voor,” vertelt Elize Wasser eigenaar van het gastouderbureau.

Wat houdt gastouderopvang in?
Gastouderopvang is een officiële vorm van kinderopvang waarbij kinderen in een huiselijke kring worden opgevangen. Er wordt gewerkt met ervaren gastouders en alle medewerkers zijn pedagogisch gediplomeerd. Flexibiliteit en betaalbaarheid zijn onder andere redenen om voor deze vorm van opvang te kiezen. Uiteraard ligt onze prioriteit bij het bieden van kwalitatief hoogwaardige kinderopvang, maar een eerlijke prijs vinden wij net zo belangrijk. Dat dit niet onderschikt hoeft te zijn aan elkaar, bewijzen wij met Kidko.

Prijs/kwaliteit
Dat betaalbare opvang ook goed kan zijn, dat bewijzen onze professionele gastouders. Wekelijks worden bijna 600 kinderen met tevredenheid van ouders door onze gastouders opgevangen. Door onze zeer lage bureaukosten van €40,- per maand/per gezin is en blijft de opvang voor iedereen eerlijk en aantrekkelijk.

Waarom onze bureaukosten zo laag zijn?
Wij geven geen cadeautjes en maken zo min mogelijk gebruik van betaalbare reclame. Kortom: geen commercieel gastouderbureau, maar puur gericht op de kinderen, ouders en gastouders.

Ook de gastouders profiteren van onze lage bureaukosten. Zij bepalen bij Kidko hun eigen uurtarief en door de lage bureaukosten kunnen zij een hoger tarief vragen. Kidko betaalt de gastouder 100% uit.

Wat biedt Kidko u?

 • gratis bemiddeling en registratie
 • persoonlijke begeleiding en advies
 • twee huisbezoeken per jaar
 • Eerste EHBO-cursus gratis*
 • evaluatie gesprek met de vraagouder
 • overzichtelijk online urenregistratiesysteem
 • informatieverstrekking via onze website en nieuwsbrieven
 • aanbod ontwikkeling gerichte spelactiviteiten
 • een positief GGD-rapport
 • één maand opzegtermijn
 • geen boeteclausules

* vraag naar onze voorwaarden

Medewerkers
Kidko telt acht zeer enthousiaste medewerkers die allen staan voor Kwaliteit en betrokkenheid, waaronder vier consulenten, twee administratief  medewerkers, een financieel- en een communicatiemedewerker.

Provincies
Zuid-Holland, Utrecht, Gelderland en Noord-Brabant zijn de provincies waar Kidko werkzaam is. Daarnaast heeft Kidko een aantal gastouders in Noord-Holland, die via mond-tot-mond reclame voor Kidko werken.  De toekomstplannen zijn dan ook landelijk te gaan werken.

GGD
Zowel het gastouderbureau als aangesloten gastouders worden door de GGD op diverse punten gecontroleerd. Op die wijze wordt de kwaliteit, hygiëne en veiligheid gewaarborgd, waarmee wordt voldaan aan de Wet kinderopvang. De GGD is 17 november bij Kidko voor inspectie geweest, waarmee Kidko ook dit jaar weer een prachtig inspectierapport heeft. Hier zijn we erg trots op!

Actie vanwege 5-jarig bestaan
Vanwege het 5-jarig bestaan van Gastouderbureau Kidko willen we toch een cadeautje weggeven. Alle gastouders die bij Kidko zijn aangesloten, krijgen een cursuspakket ter waarde van €285,- GRATIS. Bij ieder goed afgeronde cursus volgt een officieel certificaat.

Ook iedere gastouder die zich voor 30 april 2017 aanmeldt, ontvangt dit cursuspakket gratis (vraag naar de voorwaarden via ilse@gobkidko.nl).

Contact
Gastouderbureau Kidko is te vinden aan de Kerkstraat 107 in Alblasserdam en is bereikbaar via 078-6454784. De openingstijden zijn op maandag, dinsdag en donderdag van 9.00 tot 17.00 uur. Op woensdag en vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur.

Vanaf 1 april verhuizen wij naar Ohmweg 57i, 2952 BD te Alblasserdam.

Website
Wilt u  meer informatie over gastouderbureau Kidko, kijk dan op onze website www.gobkidko.nl.

 

Elize Wasser.