ALBLASSERDAM – De nieuwe containers voor plasticafval, die deze week in Alblasserdam huis-aan-huis verspreid worden, vallen niet bij iedereen in de smaak. Op sociale media uitten en aantal mensen hun onvrede over de bak, omdat deze, samen met de andere kliko’s voor GFT, oud papier en grijs afval te veel ruimte in beslag zou nemen in de tuin. Inmiddels is er een actie opgezet om maandag 13 maart 2017 de bakken, uit protest, op het Raadhuisplein in Alblasserdam te zetten.

“Ik breng de bak om 19.30 uur naar het gemeentehuis en ik hoop dat er meer mensen komen, zodat we een signaal af kunnen geven dat we het niet eens zijn met dit opgedrongen initiatief,” zo laat Alblasserdammer Peter Klijnjan weten. Inmiddels hebben al diverse mensen laten weten dat ook zij zich bij Peter aansluiten en hun nieuwe afvalbak als ‘statement’ naar het Raadhuisplein zullen brengen.

Klijnjan laat weten niet tegen afvalscheiden te zijn: “Helemaal niet, maar de bakken zijn nu zonder overleg neergezet en ik krijg niet eens reactie als ik hier vragen over stel bij de gemeente. Met het terugbrengen van de container wil ik een duidelijk standpunt afgeven, want ik hoef deze container niet. Ik zie wel wat voor reactie er vanuit de gemeente komt.”

Meer informatie over de nieuwe plasticcontainers is hier te vinden.

Update: Vrijdagochtend zijn de eerste twee afvalbakken al naar het gemeentehuis gebracht.