ALBLASSERDAM – De twee Alblasserdammers van 27 en 36 jaar oud, die sinds 26 februari 2017 in de cel zaten voor mishandeling van twee agenten in Breda tijdens Carnaval, zijn donderdag 9 maart 2017 door de rechter veroordeeld tot elf dagen cel. Dat houdt in dat het tweetal de straf erop heeft zitten en weer op vrije voeten is. De mannen werden volgens een zogenoemde ‘snelrechtprocedure’ vervolgd en veroordeeld. De Damdorpers hebben in de rechtbank spijt betuigd.

Het tweetal zocht op zondag 26 februari rond 3.00 uur, in zwaar beschonken toestand, de confrontatie met de dienders. Een van de verdachten bemoeide zich met een aanhouding die op dat moment verricht werd aan de Visserstraat in Breda. Een vrouw bleek daar een vals identiteitskaart op zak te hebben. De 36-jarige man vond het nodig zich daar mee te bemoeien. Waarop de agenten hem vroegen weg te gaan. Daar voldeed de man aan, maar kort daarna kwam hij terug met de tweede verdachte. Omdat het tweetal zich vervelend bleef gedragen tegen de dienders werden ze aangehouden voor het verstoren van de openbare orde.

De verdachten verzetten zich hevig tijdens hun aanhouding. De man van 27 rende nog weg, maar kon met behulp van portiers worden aangehouden. Omdat hij zich zo hevig verzette en daarbij ook de agent in het gezicht sloeg heeft de diender tijdens de aanhouding pepperspray gebruikt. De 36-jarige man verzette zich ook tijdens zijn aanhouding en sloeg een agent tegen zijn hoofd.  Met assistentie van meerdere collega’s kon hij ook worden afgevoerd. Hij bleek drugs op zak te hebben en vond het tijdens zijn aanhouding ook nog nodig om de dienders te beledigen. De agenten hebben aangifte van mishandeling en belediging gedaan.