ALBLASSERDAM – De kinderen van de Alblasserdamse basisschool De Twijn hebben maandag 6 maart 2017 drie kwartier lang genoten van een opruimshow van Ronald McDonald. Het show werd gegeven in het kader van #RESO; dit staat voor het afval –en duurzaamheidsproject RuimEsSamenOp. Het project werd aangeboden door Vrienden van De Twijn en organisatie Samen Meer. De komende weken gaan de kinderen zich verder bezigheden met afval en wordt er ook afval ingezameld om er vervolgens een kunstwerk van te maken op het Raadhuisplein.

“Met het project willen we graag de kinderen van De Twijn en vervolgens ook ouders en leerkrachten meer bewust maken van ons gedrag met betrekking tot afval. Wat doen wij met een opgegeten appel als we een eindje gaan wandelen? Hoe scheiden we ons afval thuis en op school? Waarom is dat nu zo nuttig? Of beter gezegd: noodzakelijk? En, hebben we eigenlijk wel afval of kunnen we daar gewoon weer wat anders mee? Kan afval weer als grondstof gebruikt worden?,” vertelt Anita Toes van de Vrienden van De Twijn.

Vanaf maandag 6 maart leren de kinderen vier weken lang over afval – in de groep en tijdens excursies – en wat het voor mensen en voor het milieu betekent. De kinderen ruimen samen op wat zij in wijken aan zwerfafval tegenkomen. En tot slot maken de kinderen daar een kunstwerk van. Dit kunstwerk wordt onthuld op het gemeentehuis.