ALBLASSERDAM – In de nacht van vrijdag 3 op zaterdag 4 maart 2017 hebben politie, brandweer, ambulance en Rijkswaterstaat een grote calamiteitenoefening gehouden in de Noordtunnel bij Alblasserdam. De oefening draaide om de samenwerking tussen de partijen en om te testen of de werkwijze en procedures bij de bestrijding van een incident in de tunnel onder de Noord voldoende bekend zijn en goed worden toegepast. Burgemeester Jaap Paans van Alblasserdam, die bij de oefening aanwezig was, sprak na afloop over een geslaagde en leerzame calamiteitenoefening. “Trots op deze professionals.”

De uitkomsten van de oefening worden gebruikt om de calamiteitenbestrijdingsplannen en de procedures waar nodig te optimaliseren. Een oefening als deze is, per veiligheidsregio, iedere vier jaar wettelijk verplicht.

Tijdens de oefening was de tunnel enkele uren afgesloten. Het verkeer werd omgeleid via de Brug over de Noord.

Burgemeester Paans was er tijdens de nachtelijke oefening bij en maakte onderstaande foto’s.