ALBLASSERDAM – De Noordtunnel bij Alblasserdam wordt in de nacht van vrijdag 3 op zaterdag 4 maart 2017 in beide richtingen volledig afgesloten voor een grootschalige oefening. Aan de oefening doen Rijkswaterstaat, Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid, gemeente Alblasserdam en de Politie mee.

De calamiteitenoefening veroorzaakt hinder voor het wegverkeer en kan door het gebruik van de luidspreker in de tunnel in de wijken rond de tunnel merkbaar zijn.

Verplichte oefening
Er zal onder meer een aanrijding gesimuleerd worden. De hulpverleners oefenen vervolgens met vluchtroutes, de manier van communiceren en hulpverlenen. De oefening draait om de samenwerking tussen de partijen, en om te testen of de werkwijze en procedures bij de bestrijding van een incident in de tunnel voldoende bekend zijn en goed worden toegepast. De uitkomsten van de oefening worden gebruikt om de calamiteitenbestrijdingsplannen en de procedures waar nodig te optimaliseren. Een oefening als deze is, per veiligheidsregio, iedere vier jaar wettelijk verplicht.

Tijden
De afsluiting van de tunnel duurt van 03.30 uur tot 08.00 uur. Het verkeer wordt omgeleid via de Brug over de Noord(N915).

Foto: Pieter van den Berg.