ALBLASSERDAM – Jachtenbouwer Oceanco uit Alblasserdam heeft deze week op de internationale botenshow in Dubai het conceptdesign van een nieuw megajacht gepresenteerd: de Amara. Het concept werd onthuld door Saeed Harib, secretaris-generaal van de Dubai Sports Council en vicepresident en voorzitter van de Dubai International Marine Club. Met het ontwerp laat de Alblasserdamse superjachtenbouwer zien dat niets te gek is.

De 120 meter lange Amara, dat 10 meter langer is dan het grootste jacht dat ooit door Oceanco is gebouwd, biedt ongeëvenaarde woon-en entertainmentfaciliteiten voor maximaal twintig gasten. “Bij het ontwerpen van de buitenkant van de Amara, heb ik gekozen voor een sterke ‘gespierde’ vorm met een tijdloze aantrekkingskracht,” vertelde ontwerper Sam Sorgiovanni.

Het jacht zelf heeft van de meest luxe voorzieningen. Zo is er een uitgebreide wellnessruimte, een bioscoop op het benedendek en een openluchtbioscoop op het zonnedek. Verder zijn er fitnessruimtes, een klimmuur, glijbanen en diverse zwembaden. Vanaf het bovendek is er een waterval naar het zwembad bij het hoofddek.

Van de Amara bestaat tot nu toe alleen nog een ontwerp. “De Amara weerspiegelt het evolutionaire denken van Oceanco,” zo laat het bedrijf weten. Naar een koper van het miljoenenjacht wordt nog gezocht. “De Amara brengt u van het kristalheldere water van de Malediven naar de iconische Caribische eilanden en van de oude wonderen van de Middellandse Zee naar de gouden stranden van Sri Lanka. En dat alles in privacy, veiligheid en rust,” zo luidde de ‘verkooptekst’ op de botenshow.

Foto’s: Oceanco.