ALBLASSERDAM – Alblasserdammer Cees Broere is vrijdag 24 februari 2017 op 83-jarige leeftijd overleden. Broere was de oprichter van Broere Reizen en Stoeterij Broere. In de paardenwereld stond de Damdorper bekend als gepassioneerd paardenman en innemend mens. Hij maakte naam door te investeren in topdressuurhengsten als Montecristo en Jazz. Ook als fokker was hij succesvol. Daarnaast groeide onder zijn leiding Broere Reizen uit tot een zeer succesvolle onderneming met vele tientallen vestigingen. Broere Reizen werd in 2002 verkocht aan Neckermann.

Paardenman van het jaar
Drie jaar geleden werd de heer Broere tot fokker van het jaar van het KWPN Regio Zuid-Holland uitgeroepen. Ook werd hij tijdens Indoor Brabant uitgeroepen tot ‘Paardenman van het jaar’.

Begrafenis
Dinsdag 28 februari is er van 19.30 tot 20.30 uur gelegenheid tot condoleren in uitvaartcentrum De Drechtstreek aan de Jan Steenstraat 71 in Sliedrecht. (Dit adres is tevens het correspondentieadres van de familie Broere.) De afscheidsdienst wordt gehouden op woensdag 1 maart om 10.30 uur in het eerder vermelde uitvaartcentrum, waarna de begrafenis zal plaatsvinden om circa 11.30 uur op de begraafplaats in Sliedrecht.

De hoofdredacteur van Horses.nl schreef vrijdag een ‘in memoriam’ over de heer Broere. Deze is hier te lezen.

Stoeterij Broere, gevestigd aan het Kortland in Alblasserdam.