ALBLASSERDAM – Een 24-jarige man uit Papendrecht moet twee weken de cel omdat hij zonder geldig rijbewijs heeft gereden. Dat heeft de politierechter vrijdag 24 februari 2017 beslist. De man reed op 1 december 2016 met zijn auto over de Edisonweg in Alblasserdam en werd aan de kant gezet door agenten voor een controle. Tijdens de controle bleek dat het rijbewijs van Papendrechter ongeldig was verklaard. “Ik ben met mijn stomme kop zo eigenwijs geweest om toch te gaan rijden,” zo verklaarde de man schuldbewust bij de politie.

Vrijdagmiddag was de 24-jarige echter niet bij de rechtszitting aanwezig. De man werd daarom bij verstek veroordeeld. “De richtlijnen voor het Openbaar Ministerie schrijven een gevangenisstraf van twee weken voor. Meneer is er vandaag niet en ik weet verder helemaal niets van meneer. Ik zie daarom geen reden om van die richtlijnen af te wijken. Ik vraag u daarom een celstraf voor de duur van twee weken op te leggen,” zo luidde de eis van de officier van justitie.

De politierechter ging hierin mee en legde de geëiste straf op. De twintiger heeft twee weken de tijd om in hoger beroep te gaan als hij het niet eens is met de uitspraak. Doet hij dat niet, mag hij twee weken ‘brommen’.