ALBLASSERDAM – In zwembad Blokweer in Alblasserdam zijn woensdag 22 februari 2017 de zwemkampioenschappen voor alle basisschoolleerlingen uit het Damdorp gehouden. Bijna zeventig kinderen deden mee. Het schoolklassement werd gewonnen door basisschool De Twijn. Het Kompas werd tweede en ’t Nokkenwiel derde. Verder waren er in diverse leeftijdscategorieën wedstrijden ‘vrije slag’ en ‘rugslag’.  

Wereldkampioen
Als speciale gast was Jesse Puts, wereldkampioen op de 50 meter vrije slag, aanwezig. Jesse liet aan het begin van de middag aan de kinderen en andere toeschouwers zien hoe hard hij kan zwemmen. Na de wedstrijden reikte Jesse de medailles uit en konden de kinderen met de wereldkampioen op de foto. Naast een medaille, kregen de kinderen een goedgevulde ‘goodiebag’ mee naar huis.

Wiekslag
De organisatie van de zwemkampioenschappen voor basisschoolleerlingen was in handen van de zwemvereniging ZPC Wiekslag. Ruim vijftig enthousiaste vrijwilligers van de vereniging maakten de kampioenschappen mogelijk.

Kampioenschappen
Over een paar maanden vinden in Wassenaar de regionale kampioenschappen plaats en op zaterdag 24 juni 2017 is zwembad Blokweer in Alblasserdam van 11.30 tot 18.3 uur het middelpunt van de Nationale School Zwem Kampioenschappen. In totaal nemen 26 scholen deel aan deze finales. Voor Alblasserdam is een zogenaamde ‘wildcard’ beschikbaar gesteld. Dit houdt in dat het Damdorp op het NK door minimaal één Alblasserdamse school wordt vertegenwoordigd.

De eerste vijf actiefoto’s hieronder zijn gemaakt door Huizer Fotografie. De andere foto’s zijn gemaakt door Peter Stam.