ALBLASSERDAM – Een 80-jarige man uit Alblasserdam is woensdagavond 22 februari 2017 met zijn auto op een betonnen schrikblok langs de Van Eesterensingel gereden. De Damdorper vertelde dat hij slecht zicht had door regen op zijn bril en dat hij daardoor de bocht te ruim nam. Zowel de 80-jarige, als zijn vrouw die naast hem in de auto zat, bleven ongedeerd. Aan de onderkant van de auto is schade ontstaan.

Een blaastest bij de politie mislukte, omdat de man bij elke test adem tekort kwam. Ook nadat een agent diverse keren had voorgedaan hoe er geblazen moest worden, ging het nog steeds niet goed.

Omdat de wagen muurvast op het blok stond, moest een bergingsbedrijf ter plaatse komen om de auto van het blok te halen. Een uur na het ongeval was de klus geklaard.

Foto’s: William van de Pol en Peter Stam.