ALBLASSERDAM – Twintig huishoudens in Alblasserdam hebben van drinkwaterbedrijf Oasen een preventief kookadvies gekregen, nadat afgelopen zondag een waterleiding kapot ging. Dat zijn er 14 meer dan aanvankelijk werd gemeld en gedacht. Het lek, dat ontstond in een 250 millimeter leiding langs de Van Hogendorpweg, is inmiddels gerepareerd. Twintig huishoudens zaten zondag meer dan twaalf uur lang zonder water.

Omdat er een kans is dat het water vervuild is, heeft Oasen monsters genomen. De verwachting is dat donderdag hiervan de uitslagen binnen zijn. Zodra die bekend zijn en er geen aanleiding meer is om preventieve maatregelen te treffen, wordt het kookadvies opgeheven.

Door de lekkage van 600.000 liter water ontstond in de bestrating langs de Van Hogendorpweg een zogenoemd zinkgat. Dat gat is inmiddels gedicht.