ALBLASSERDAM – In het fietspad langs de Van Hogendorpweg in Alblasserdam is een ‘zinkgat’ ontstaan door een waterlekkage. Het fietspad is daardoor voorlopig niet toegankelijk. Ook een deel van de Van Hogendorpweg is afgesloten voor autoverkeer. Oasen is bezig met het repareren van het lek in de 250mm leiding. Tijdens de reparatie zitten zes huishoudens zonder water. Het gaat om Cafetaria Jaco en om woningen in de Maasstraat (nummer 11 tot en met 23, alleen de oneven nummers).

De monteurs van Oasen verwachten dat de laatste zes woningen in de loop van de middag weer water hebben. Zij worden persoonlijk door Oasen geïnformeerd over eventuele maatregelen die zij moeten nemen zodra het water weer uit de kraan komt.

Noodreparatie
Zodra de lekkage is verholpen zal de gemeente een noodreparatie uitvoeren om het ontstane gat in de weg te dichten. De weg kan dan weer open. Alleen het werkgat blijft afgezet. Maandag wordt dit gerepareerd. Later deze week wordt het fietspad hersteld.

600 kuub
Het lek ontstond zondagochtend. Er stroomde 600.000 liter drinkwater weg. Hierdoor zaten honderden huishoudens in Alblasserdam en Kinderdijk zonder water. Even voor 12.00 uur was er bij de meeste huishoudens weer voldoende druk op de waterleiding.

Deel dit bericht via...