ALBLASSERDAM – Veel inwoners van Alblasserdam en Kinderdijk zitten sinds zondag 19 februari 2017 zonder water of hebben weinig druk op de leiding. Oorzaak is een breuk in 250 mm waterleiding langs de Van Hogendorpweg in Alblasserdam. Onder de weg zijn inmiddels sinkholes ontstaan, doordat er veel zand is weggespoeld. Drinkwaterbedrijf Oasen is met een monteur onderweg om het probleem op te lossen.

De verwachting is dat bijna iedereen rond 11.45 uur weer druk op de leiding heeft. De leidingen van zes huishoudens (Van Hogendorpweg / Maasstraat) worden tijdens de reparatie volledig afgesloten. Het ziet er volgens Oasen naar uit dat het lek rond 13.00 uur gerepareerd is. De zes huishoudens die volledig afgesloten worden, krijgen later op de dag het advies om de komende vier dagen het water, dat bestemd is voor consumptie, te koken.

De Van Hogendorpweg wordt zo meteen afgesloten in verband met de reparatiewerkzaamheden en het verzakte straatwerk.

Update 11.45 uur: bij de meeste Alblasserdammers en Kinderdijkers komt er inmiddels weer water uit de kraan.

Update: het kan tot 21.00 uur gaan duren voordat ook de laatste zes huishoudens weer water hebben. Het duurt veel langer dan was voorzien.

Als er nieuwe informatie beschikbaar is, wordt dit bericht geüpdatet.