ALBLASSERDAM – Burgemeester Jaap Paans heeft zaterdag 18 februari 2017 meegeholpen met het opknappen van de griend langs de Blokweerweg in Alblasserdam. Met een helm op het hoofd en handschoenen en werkschoenen aan ging Paans, samen met 17 vrijwilligers van de Stichting De Groene Long, aan de slag.

Er werden, na een korte instructie, wilgen geknot, takken gezaagd en houtrillen gemaakt. Tegen de middag zat de ‘werkzaterdag’ er weer op en werd de dag afgesloten met soep, broodjes en punch.

Zaterdag 11 maart vindt de volgende werkzaterdag plaats. Mensen die mee willen helpen zijn van harte welkom. Meer informatie over De Groene Long en de activiteiten die georganiseerd worden, is hier te vinden.

Na de werkzaamheden in de griend, bezocht Paans in de nabijgelegen Elthetokerk het ‘snertconcert‘ van muziekvereniging Excelsior.