ALBLASSERDAM – De jaarlijkse sportverkiezingen zijn vrijdag 17 februari 2017 gehouden in cultureel centrum Landvast in Alblasserdam. De titel ‘sportvrouw van het jaar’ werd gewonnen door de twirlster Jilena Baggerman(14). De titel ‘sportman van het jaar’ werd gewonnen door KDO’er en turner Sebastiaan Pel. De 7-jarige Norah Oskam van atletiekvereniging AAA werd ‘talent van het jaar’ èn ontving de publieksprijs.

In de categorie 50 plus won Dick van Bochove van volleybalvereniging Smash ’66 de beker. Team Jeugd2 van de Alblasserdamse Badmintonclub werd uitgeroepen tot sportploeg van het jaar.

Door de schaduwjury van Sportbelangen Alblasserdam waren de volgende mensen genomineerd:

In de categorie sportman:
– Daan Koops (Tennis):Clubkampioen Tennis bij de jeugd.
– Sebastiaan Pel (turnen) Regio kampioen

In de categorie sportvrouw:
– Jilena Baggerman (14; twirlen)Nederlands kampioen strutting, zilver met 2 baton en brons met 1 baton en dancetwirl.
– Ilse Verhoeven ( Tennis): Clubkampioen meiden.
– Rossaline Pataca (23; Turnen): Zij werd regiokampioen en kampioen Open Bredase.

In de categorie sportploeg:
– Kinderdijk C1 (korfbal): Zij zijn in de zaalcompetitie 2015 gepromoveerd naar hoofdklasse, hoogste niveau. In debuutjaar in hoofdklasse gedeelde 1ste plaats kampioen geworden.
– Badminton BCA jeugd2 :deze dames zij dit jaar ongeslagen kampioen geworden!
– Tennis meisjesteam t/m 14: Noa Heussen, Romy van der Linden,Sierra Rijkuiter en Ilse Romijn zijn kampioen geworden in de najaarscompetitie

In de categorie talent:
– Sam Groenendijk (10; Turnen): 3de divisie nationaal , Sam heeft afgelopen siezoen voor het eerst meegedaan op nationaal niveau. Hij heeft direct de finale van springen gewonnen een bijzondere prestatie.
– Noa Heussen (10; Tennis): Zij is met team 2x kampioen geworden en de 1ste prijs Hartman Drechtsteden Tenniscircuit (meisjes t/m 12 jaar.
– Norah Oskam (7 ,atletiek):Sinds oktober 2016 is Norah pupil B en heeft de eerste twee wedstrijden (1000 meter) in de wintercross met forse verschillen gewonnen.

Publieksprijs De Vonk
Alle genomineerden maakten daarnaast kans op de publieksprijs (beschikbaar gesteld door ‘De Vonk). Hiervoor kon worden gestemd via de website van De Vonk.

Speciale gast
Als speciale gast was olympisch finalist op de meerkamp (turnen) bij de spelen in Rio, Bart Deurloo aanwezig. Hij reikte de prijs uit aan de sportman van het jaar: Sebastiaan Pel.

Wethouder Arjan Kraijo reikt de talentenprijs uit aan Norah Oskam.

Leonie Naaktgeboren van De Vonk op de foto met de winnares van de publieksprijs: Norah Oskam.

Presentator Ariejan Boon in gesprek met Jilena Baggerman.

De verkiezingsavond werden door meer dan honderd mensen bezocht.

Jilena Baggerman in gesprek met verslaggever Leo Huisman van Klokradio.

Ariejan Boon in gesprek met de winnaar in de categorie 50+: Dick van Bochove

Alle genomineerden bij elkaar.